Buche De Noel

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Last time, the temperature of my roll cake was wrong and I just tried to think it as normal.  Usually any cake, the direction was always 180C when I was cooking in Japan. So I changed 400F into 350F in the same length of time.  And I could make it this time...🙄🎄❄️

 

Moreover, I can introduce new technique how to make mashowmallow Santa.  Ta da-  

1. Heat up 20g mashomallow with 1/4 tea spoon of water for 20 seconds in microwave.

2. mix it and add confectionery sugar until the texture become play dough.

3. Put coloring as you like and make as you make with play dough.

4. Cool it down one or two days until it's firm.

20g marshmallow and 60g sugar is the right portion, and make x what you want.

My Santa is 6 times of this basic amount and it's too large.  But you can make what you want to make with extra.  I used 5 mini marshmallows for 20g.

 

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Merry Christmas to all!  🎄🎄🎄

 

ブッシュドノエルにトライしてみました。前回の失敗を教訓に火加減を思いっきり下げて普通の180度で焼いたら成功です。が、巻ききれないだけでなく、(正方形で焼きましたが次回があるなら長方形にします。。。) 巻き終わってしばらくしたらひび割れてきました。。。そこをチョコレートクリームでカバーして、粉砂糖で見た目を整えました。

今回の発見はサンタさんの作り方です。これが思ったより簡単なレシピを見つけたので転載しておきます。😍 よかったら挑戦してみてください。メリークリスマス!!

 

マシュマロフォンダント

 

材料

  • プレーンマシュマロ20g(約6個)
  • 粉砂糖30
  • 作業用・粉砂糖30g以上(多めに用意しておく
  • 食用色素

 

茶碗等にマシュマロ20gを入れ、小さじ1/4程度のごくごく少量の水(分量外)を入れて、マシュマロの表面を濡らすように絡める。

600W のレンジで15秒、マシュマロがぷく~っと膨れるまで加熱し溶かします。

 

粉砂糖30gを加えスプーンで、マシュマロに粉砂糖を練り込んでいく。伸びたりネバネバし、やや骨が折れる作業ですがだんだんとまとまってきます。

 

ややまとまったら製菓用マットの上にあける。作業用の粉砂糖30gを少しずつ指先で捏ねていき、粉砂糖を馴染ませていく。

 

手にくっつかず、指で押して後が残るような状態になるまで、粉砂糖を加えていきます。

 

今回のレシピでは、作業用に30gと記載していますが、べたつき加減に合わせて練り込む粉砂糖の量を調整してください。

 

作りたい量を取り、ウィルトン色素などを加え着色していきます。

 

好きな形に作ったら、クッキングシートを敷いたトレーの上にのせ、1~3日部屋に置いてカチカチに乾燥させれば完成です。